2018-07-11 06:55:14• hírek • Bede Emőke

Hajnalban csaptak le a Horea utcai bűntanyára

Szerda reggel nem várt ébresztésben volt részük a Horea utca 6. lakóinak, ugyanis pontban 6-kor rendőrök kopogtattak be minden ajtón. Az akció célja ezúttal is az illegális lakásfoglalók kiszűrése volt.

A Victoria Szálló egykori épülete már nyomokban sem őrzi egykori pompáját, viszont a város önkormányzata és a Helyi rendőrség mindent megtesz azért, hogy véget vessen az ott uralkodó áldatlan állapotoknak. Immár sokadik alkalommal szerveztek ellenőrző akciót, melynek célja, hogy kiderítsék, ki jogosult valóban ott lakni, illetve kik azok, akik csak önkényesen telepedtek be az egyébként teljesen lelakott ingatlanokba.
 

A Helyi Rendőrség munkatársai minden lakás ajtaján bekopogtattak és igazoltatták az a lakókat. Mindazokat, akik illegálisan tanyáznak az egyébként prostituáltak és kábítószeresek által is előszeretettel használt épületben, a rendőrség székhelyére kísérték, ahonnan aztán csak egy borsos bírság kíséretében távozhattak.
 

„A mai akció során 30 személyt igazoltattak, közülük 10-en illegálisan tartózkodnak az épületben. Nem engedhetjük meg ezeknek a személyeknek, hogy továbbra is itt lakjanak, épp ezért egy hónapon belül szeretnénk mindenkit kilakoltatni. Azon lakók, akik kérvényezték a szociális lakást és eleget is tesznek a felállított kritériumrendszernek, máshová lesznek költöztetve, a többieknek azonban menniük kell. Rendet teszünk az épületben, majd minden lakásajtóra lakat kerül” –mondta el Kereskényi Gábor polgármester, aki személyesen is jelen volt a reggeli akción.
 

A szerdai nap során szociális asszisztensek keresik majd fel az épületet annak érdekében, hogy szociális ankétok segítségével adjanak egy utolsó lehetőséget az illegálisan itt élők számára.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: